Comissió d’Investigació

Demanem una comissió d’investigació política, necessària per resoldre preguntes que, moltes persones i, en concret les víctimes ens fem. De la mateixa manera que es va realitzar a l’atemptat de Madrid de l’11M i a tots els països europeus després d’un atemptat terrorista.

El resultat a la nostra petició va ser el següent:

AprovatAbstencióDenegat
Parlament de Catalunya: ✅JuntsxCat, CUP, Comuns, ERC, PSCC’s, PP 
Ajuntament de Barcelona: ✅JuntsxCat, ERC, CUP, BCN en Comú BCN pel canvi, PSC, C’s, PP
Congrés dels Diputats a Madrid: ❌  PSOE, C’s, VOX, PP

Podem observar, per exemple, la incongruència constant dels socialistes: Vota que sí al Parlament, no a l’Ajuntament i no al Congrés, potser no és prou interessant la mort de civils innocents.

COMISSIÓ DE SECRETS OFICIALS DE L’ESTAT

Ens preguntem quin dret tenen alguns diputats a la comissió de secrets oficials d’estat de rebre certa informació que les víctimes no poden disposar.

Aleshores, trobem diputats com Joan Tardà i Jordi Xuclà. Tenen dret els diputats a tenir informació que les víctimes no tenim? I per això, no poder utilitzar la informació, per exemple, al judici?

Aquí podeu contemplar la constant incongruència d’informació dispersa.

2020: S’aprova i es crea la comissió d’investigació al Parlament de Catalunya

El Parlament crearà una comissió d’investigació sobre els atemptats: https://www.naciodigital.cat/elripolles/noticia/29979/parlament-creara-comissio-investigacio-sobre-atemptats

L’any 2020 es crea la Comissió d’Investigació al Parlament de Catalunya.

Al següent enllaç trobareu el dictamen amb les conclusions.

2023: S’aprova la comissió d’investigació al Congrés dels Diputats

Intervenció de Pilar Calvo, diputada de JuntsxCat, demanant la comissió d’Investigació al Congrés dels Diputats 6 anys després de rebre negatives constants del govern espanyol sense justificació.
Imatge del moment de les votacions, acompanyada per les ales den Xavi.

S’aprova la comissió d’investigació dels atemptats del 17-A que es durà a terme durant el transcurs de l’any 2024.

El Suprem dilueix l’esperada comissió d’investigació del 17-A al Congrés:
https://elmon.cat/politica/tribunals/suprem-dilueix-comissio-investigacio-17-a-congres-766953/

Però no ens ho possaràn fàcil…

La contundència de la sentència deixa coixa la comissió d’investigació encara per constituir. El fet que la darrera instància judicial espanyola hagi tancat el cas no deixa cap marge a la tasca política, més enllà del simbolisme o de l’aclariment polític de com van funcionar les estructures de seguretat i policials tant de la Generalitat com dels cossos i forces de Seguretat de l’Estat i els serveis d’informació. Ara bé, qualsevol qüestió relacionada amb els punts més foscos dels atemptats, com ara la figura confusa de l’imam, no tindrà recorregut judicial.

“Tot plegat és molt fàcil, no gosaran posar en dubte el que ha sentenciat el Suprem” (Més informació de la sentència a l’apartat judici)

Tot i això, s’insistirà a aclarir els dubtes.

Per Quico Sallés.

2024: Constitució de la comissió d’investigació

Finalment es constitueix l’esperada comissió d’investigació dels atemptats d’Alcanar, Rambles i Cambrils, esperem sigui d’utilitat.

Hem pogut parlar amb els diputats portaveus de Junts, per aportar la nostra informació i experiència, gràcies al seu interès han presentat el següent pla de treball per la comissió.

Per llegir l’article complert: https://www.publico.es/politica/comision-congreso-atentados-barcelona-junts-pide-reabra-investigacion-traves-fiscalia.html