Skip to content

Informació

Darreres notícies

«La Audiencia Nacional dice que defiendo teorías conspiranoicas»

Más 324 – 05/11/2020 – https://www.ccma.cat/video/embed/6067740/

“The National Court says I defend conspiracy theories”

More 324 – 05/11/2020 – https://www.ccma.cat/video/embed/6067740/

«L’Audiència Nacional diu que defenso teories conspiranoiques»

Més 324 – 05/11/2020 – https://www.ccma.cat/video/embed/6067740/

«Hace tres años mi hijo Xavi, de sólo 3 años, fue asesinado en el ataque terrorista de la Rambla…»

Radio Formentera – 06/10/2020 – https://www.radioillaformentera.cat/fa-tres-anys-el-meu-fill-xavi-de-nomes-3-anys-fou-assassinat-en-latac-terrorista -de-la-rambla/

“Three years ago my son Xavi, only 3 years old, was killed in the terrorist attack on the Rambla…”

Ràdio Formentera – 06/10/2020 – https://www.radioillaformentera.cat/fa-tres-anys-el-meu-fill-xavi-de-nomes-3-anys-fou-assassinat-en-latac-terrorista -de-la-rambla /

Persones boniques,

Soc Javier Martínez pare i familiars de Xavi Martínez Mompart, el nen de tres anys assassinat a l’atac terrorista de la riera de Barcelona.

Primer de tot, volem donar les gràcies a totes les persones que ens heu donat el vostre suport d’una manera o altra. Volem dir-vos que hem sentit el vostre escalf en aquests moments durs de solitud, ens heu transmès la vostra empatia més generosa amb cada missatge de suport rebut, cada mirada, abraçada o gest. Aquesta lluita és per tots.

Ara necessitem la vostra ajuda.

L’agost del 2017, Catalunya va patir una sèrie de greus atemptats, on van morir 16 persones i van resultar ferides 29 a Alcanar, 125 a rambles, 3 Mossos de Barcelona i 12 a Cambrils. 169 en total (segons llistats d’acte de processament) que no coincideixen amb els presentats pel Ministeri d’Interior.

Ara volem recordar els noms dels morts que tindrem sempre presents:

Volem fer-vos una síntesi del nostre motiu per demanar-vos ajuda.

L’inici de la nostra lluita

La nostra lluita va començar fa gairebé tres anys. En el moment que vivim en primera persona el tracte de les diferents institucions que havien d’ajudar-nos en aquell moment, guiar-nos, aconsellar-nos, explicar-nos els procediments, etc. La resposta va ser incertesa, frustració i, per desgràcia, solitud.

En aquells moments experimentam la manca d’humanitat d’alguns periodistes que van afegir imatges doloroses i morboses a les seves publicacions, algunes institucions que es van a dormir a nosaltres de manera inadecuada, algunes persones que buscaven aprofitar-se del dolor dels altres, etc. I ningú que ens guiés.

Entre tanta confusió i acceptació ens trobem amb missatges d’odi cap als musulmans que volem aturar.

Afegim el vídeo on Javier, al programa de TV3 FAQ’S, explica com va començar tot i els motius que ens van iniciar en la lluita.

Gràcies a les nostres queixes, coneixem Robert Manrique i la UAVAT (Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme), David Torrents i moltes altres persones que ens aconsellaran en aquest món desconegut per nosaltres i que, sense saber -ho, per desgràcia, és convertiria en una forma de vida.

Arran d’anar fent preguntes, ens trobem amb respostes, algunes que no esperàvem i comencem a demanar explicacions a totes les administracions que ens van deixar.

No hi ha temps encara per parlar de totes, però aquí n’expliquem algunes.

Per què Javier Martínez comença aquesta lluita?

Explica que, hi ha dos motius principalment, encara que amb el transcurs del temps i tenint més informació encara s’ha reforçat més la lluita.

El primer impacte el vaig patir en una conversa personal al despatx del jutge que instruïa el cas de l’assassinat del meu fill, a Madrid. Acompanyat per David Torrents en aquest dur camí, la seva senyoria em va dir, textualment: “Li va demanar perdó, senyor Martínez, per no donar-li informació de l’Iman als Mossos d’Esquadra”. Una frase molt dura per a mi.

Al meu interior sorgeixen preguntes a mesura que vaig avançant i vaig rebent informació. Per què la policia nacional va visitar l’Iman de Ripoll fins a tres vegades abans dels atemptats? Per què no serà extradit després de la seva condena a la presó de Castelló? Per què Espanya nega una comissió d’investigació, quan a tots els països de la UE s’ha dut a terme? Què es va parlar a la comissió de secrets oficials d’estat a Madrid, que les víctimes no puguem saber? Per què ha servit la mort del meu fill i de 15 persones innocents més? Què ha millorat des d’aleshores? Ni l’atenció a les víctimes ha millorat ni volen investigar el que va passar aquell dia després de nous interrogants justificats reiteradament.

Hi ha més informació i declaracions que he de reservar per al judici i després de la mateixa. Per això decidim presentar-nos sols, amb ajuda, representant totes aquelles persones com nosaltres. Prenguem consciència que, qualsevol podria estar al nostre lloc; per això, creiem que la nostra lluita és dinterès comú. Saber què fallarà i què es pot millorar. Donar-li un sentit a tot el dolor viscut.

Comissió d’investigació

Demanem una comissió d’investigació, necessària per resoldre preguntes que moltes persones i en concret les víctimes ens fem, de la mateixa manera que es va realitzar a l’atemptat de Madrid de l’11M:

El resultat a la nostra petició va ser el següent:

AprovatAbstencióDenegat
Parlament de Catalunya JuntsxCat, Cup, Comuns, ERC, PSC C’s, PP 
Ajuntament de BarcelonaJuntsxCat, ERC, CUP, BCN en Comú BCN pel canvi, PSC, C’s, PP
Congrés dels Diputats a Madrid. (Rebutjada a la taula)  PSOE, C’s, VOX, PP

Podem veure, per exemple, la incongruència constant dels socialistes: Vota que sí al Parlament, no a l’Ajuntament i no al Congrés.

COMISSIÓ DE SECRETS OFICIALS DE L’ESTAT:

Ens preguntem quin dret tenen alguns diputats a la comissió de secrets oficials d’estat de rebre certa informació que les víctimes no poden disposar.

Aleshores, trobem diputats com Joan Tardà i Jordi Xuclà. Tenen dret els diputats a tenir informació que les víctimes no tenim? I per això no poder utilitzar la informació, per exemple, al judici?

Aquí podeu contemplar la constant incongruència d’informació dispersa.

Ens personem al judici

Davant la negativa constant sense explicació de crear una comissió d’investigació al costat de la informació que ens anava arribant per diferents parts, decidim personar-nos particularment al judici per demanar explicacions i contactar amb Jaume Alonso Cuevillas per la seva trajectòria i coneixement en casos similars com a advocat.

A continuació afegim alguna informació rellevant que creiem que cal investigar i que no s’ha investigat.

Aquest apartat estarà en constant actualització amb noves notícies. Actualment 18 notícies.

Diari Públic . BARCELONA – 04/12/2019 .

L’Audiència no interrogarà els agents del CNI que visitaran a presó l’imam de Ripoll.

La Sala Penal rechaza inapel·lablement totes les diligències i testimonis sol·licitats pel pare del nen de 3 anys assassinat a l’atemptat de les Rambles, però els advocats creuen que deixa oberta la porta a sol·licitar una nova peça que investigui ” l’actuació dels Forços i Cossos de Seguretat o comprovar el grau de coneixement que els serveis d’intel·ligència de l’Estat poguessin tenir sobre la radicalització d’És Satty, cervell de la cèl·lula jihadista de Ripoll.

Diari públic . BARCELONA – 09/10/2019 .

L’Audiència Nacional s’escuda a la mort de l’imam de Ripoll per no investigar el paper del CNI.

El jutge Calama Teixeira desestima el recurs del pare del nen de tres anys assassinat a la Rambla demanant diligències i testimonis sobre la relació del capitost de la cèl·lula jihadista amb el servei secret, refugiant-se on l’ordre de processament no inclou És Satty com a processat, per raó de la seva mort, i argumentant que “els fets que es pretenen denunciar no són connexos” amb aquest acte i “superen l’objecte de la instrucció de la present causa”.

Diari públic . Barcelona – 19/09/2019 .

El jutge refusa citar els agents del CNI i els guàrdies civils que van veure l’imant a la presó.

L’Audiència assumeix la tesi de la Fiscalia que demanar al Centre Nacional d’Intel·ligència que aporti els seus informes sobre Es Satty “excedeix de l’àmbit de recerca del present procediment”, però l’advocat del pare de Xavier, assassinat a Las Ramblas als 3 anys , recorrerà la interlocutòria. Sobre les visites dels agents a l’imam, el jutge es conforma que va ser “una tasca d’investigació de la comesa que els és encomanada en la prevenció de delictes greus” anterior a la cèl·lula terrorista del 17A.

Diari públic – 16/06/2019.

17A: Dosiers ‘fantasma’, denúncies anònimes, filtracions interessades i errors diversos.

Síntesi dels materials i fonts que aquest diari ha publicat en els successius capítols de l’exclusiva i que NO figuren ni de bon tros en aquella denúncia anònima inicial… només la confirmen.

Diari Públic . MADRID – 22/09/2017.

La Intel·ligència dels EUA desmenteix la nota als Mossos de l’amenaça a la Rambla.

En compliment de l’Acta de Llibertat d’Informació, l’Oficina del Director d’Intel·ligència Nacional dels EUA diu que no hi ha cap registre dels suposats missatges del Centre Nacional Antiterrorista (CNTC), primer als Mossos i després com a resposta al CITCO, que van ser filtrats després dels sagnants atemptats a Barcelona i Cambrils.

Més 324, TV3 – 10/06/2020

Jaume Alonso Cuevillas (Advocat) i Javier Martínez.

Javier sol·licita ajuda per arribar al judici dels atemptats a l’audiència nacional. J.Alonso explica dubtes trobats als fulls del sumari.

El Món – 14/06/2020

Un crowdfunding per saber la veritat sobre l’imam de Ripoll

El pare d’una de les víctimes comença una campanya per finançar la investigació aprofitant la imminent obertura del judici oral

TV3 – 08/01/2020

El 17A, a judici: els tres acusats dels atemptats no seran jutjats per assassinat

El jutge no veu indicis de participació directa dels acusats a les 16 morts a Barcelona i Cambrils, per tant no seran jutjats per l’assassinat.

TV3, Anna Teixidor – 21/08/2019

El pare del nen mort el 17A: “No he pogut fer el dol perquè he començat a saber coses”

Alguns familiars de les víctimas dels atemptats del 17A demanen canvis als protocols i una comissió d’investigació per aclarir els fets.

TV3 – 17/08/2019

Alcanar reclama que tots els afectats per les explosions de fa dos anys siguin reconeguts com a víctimas del terrorisme .

Telenotícies, TV3 – 17/08/2019

Segon aniversari dels atemptats, homenatges.

El punt avui, Xavier Miró – 17/08/2019

Clam per aclarir el 17A

Govern, partits, alcaldessa i víctimes exigeixen la veritat i l’assumpció de responsabilitats. El servei secret espanyol hauria seguit les activitats de la cèl·lula dels atemptats catalans fins al dia de la tragèdia.

El punt avui – Laia Bruguera 18/ 11/ 2019

Les víctimes ignorades del 17A

Els afectats psicològics dels atemptats de Barcelona i Cambrils denunciïn que no reben cap tipus d’ajuda, ni tan sols terapèutica.

L’associació que els guia, la Uavat, indica que el Ministeri de l’Interior ha rebutjat el 82% de les demandes. L’entitat ha atès fins ara 210 persones.

El punt avui – 20/07/2019

La Moncloa evita valorar la relació d’Es-Satty i el CNI

Celaá defensa que ja es van donar explicacions al Congrés. Bateria de preguntes dERC al govern espanyol.

El punt avui – David Portabella 20/07/2019

L’estat no existirà.

Rajoy es va veure sorprès pels atemptats del 17-A al retir estiuenc gallec i no va parlar fins l’endemà a la madrugada. A Twitter no citarà ni Barcelona i no anirà mai ni a la Rambla ni a Cambrils. Va fer la primera reunió de crisi sense els Mossos obviant Forn i Trapero. Zoido va exhibir la foto d’Abouyaaqoub i va “desarticular” la cèl·lula abans d’hora.

Cronicaglobal – Elena Burés 17/06/2020

La germana duna víctima del 17A: Volem saber la veritat.

Familiars de Xavi, el petit de tres anys assasinat a la rambla, impulsen un crowdfunding per continuar la investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Mireia explica que aquest crowdfunding pretén cobrir costos d’advocats i desplaçaments que ja han sobrepassat el límit que la família podia assumir. ”Creiem que quedin moltes coses per aclarir, i necessitem que es faci”.

Diari Públic – 17/06/2020.

Guàrdia Civil i Fiscalia passaran per alt el testimoni clau sobre la relació de l’imam de Ripoll amb el CNI al sumari del 17A.

El sumari sobre els atemptats de Barcelona, al qual ha tingut accés Públic, mostra que la declaració del president de la mezquita belga sobre els suposats contactes d’Es Satty amb els serveis secrets espanyols el 2016 va quedar amagada en un CD Room amb un índex on no s’indicava aquest contingut i va ser lliurada al jutge només en neerlandès.

Vilaweb – Txell Partal 18/06/2020

Javier Martínez: ‘Sabem que l’ADN de l’imam de Ripoll no arribarà a Madrid’

groene.nl – Lex Rietman 19/08/2020

Lex Rietman, periodista holandès, parla de la situació que viuen les víctimes d’agost 2017. Procés judicial i contexts polítics.

Ràdio Illa – 06/10/2020

«Fa tres anys el meu fill Xavi, de només 3 anys, va ser assassinat a l’atac terrorista de la Rambla…»