17-A: Volem saber la veritat

Sis anys sense respostes.

Fa sis anys, el 17 d’agost de 2017, Catalunya va patir una sèrie de greus atemptats, on van morir 16 persones i van resultar ferides 29 a Alcanar, 125 a rambles, 3 Mossos de Barcelona i 12 a Cambrils.

La nostra lluita va començar fa sis anys. En el moment en què les víctimes del terrorisme vivim en primera persona el tracte de les diferents institucions que havien d’ajudar-nos en aquell moment, guiar-nos, aconsellar-nos, explicar-nos els procediments, etc. La resposta va ser incertesa, frustració i, per desgràcia, solitud. Per aquest motiu una de les demandes que hem fet durant anys a les administracions competents és l’obertura d’una oficina d’atenció a víctimes del terrorisme.

Davant la negativa constant sense explicació de crear una comissió d’investigació política per conèixer què va fallar aquell fatídic dia i adaptar els protocols a la nova situació, ens anava arribant per diferents vies informació molt preocupant, per aquest motiu, decidim personar-nos particularment al judici per intentar donar explicació a tots els interrogants, les víctimes i els ciutadans tenim dret a conèixer tota la veritat.

Contactem amb el lletrat Jaume Alonso-Cuevillas i Agustí Carles Guerau per la seva trajectòria i coneixement en casos similars com a advocats. Gràcies a les vostres donacions aconseguim personar-nos al judici i plantejar una sèrie d’interrogants sobre la investigació policial.

Per desgràcia, això no acaba aquí, per tot plegat, i per tal que puguem continuar endavant, continuem necessitant la vostra ajuda.

Moltes gràcies, aquesta lluita és per tothom!